Prakijk YinJan Nijmegen

Zelfzorg tips


Voetmassage

Engelstalige ontspannings video's: klik hier of kijk verder op mijn YouTube kanaal.


QiGong

- De Shaolin Temple Europe hebben veel trainingen en workshops met betrekking tot o.a. QiGong op hun website en Youtube kanaal staan (gratis). Het gaat hier om langere workshops van lessen van 1 uur (soms in een reeks van 4-7 lessen, die opvolgend te volgen zijn), kortere vormen zoals Ba Duan Jin en Yi Jin Jing (15-20 minuten) en interviews (o.a. ' 5 hindrances to self-mastry')

- Jeffrey Chand heeft korte thema-gerichte QiGong filmpjes op zijn Youtube kanaal gezet (gratis). De meeste filmpjes zijn 10-15 minuten, ideaal voor tussendoor om even te centreren en tot rust te komen. Thema's die hij behandelt zijn onder andere: stress, angst, gronding, stabiliteit, rugpijn, immuunsysteem, etc. De video's zijn in het engels.


Zelfzorg

- Lekker voor als het koud is: Nierwarmer. Onder andere te koop bij Natur-el, deze is van biologische wol gecombineerd met zijde, waardoor hij niet prikt.

- Als je een jonge ouder bent en behoefte hebt aan slaap, omdat bijvoorbeeld de kleine niet doorslaapt: Baby- en Kinderslaapcoach Marianne Berkers.